středa 10. srpna 2016

Rychlá ovesná kaše pro všední den



Podle tohoto receptu si dělám snídaňovou kaši skoro každý den. Podle sezony měním ovoce a místo mandlového nápoje můžete klidně použít obyčejné mléko. 




Suroviny: 


na jednu porci:
cca 40 g ovesných vloček
mandlový nápoj Alpro - množství podle chuti (můžete použít i jiný, nebo mléko)
1 lžičku ořechového krému - používám značku Nutspread a nejradši mám směs trio (mandle-kešu-kokos) nebo čistě kokosovou směs
1 lžička medu
ovoce dle sezóny - např. hrst malin, 1/2 broskve nebo jablka, apod.

Postup: 


Vločky namočíme do mléka a necháme 10-20 minut odležet. Poté přendáme do rendlíku a prohřejeme. Podle toho jakou máte rádi hustotu můžete klidně přidat další mléko. Vločky necháme cca 5 minut probublat, než je sejmeme z plamene přidáme ořechový krém (nemusí být) a med. Med přidávám pouze u ovoce, které není dost sladké, teď v létě to většinou není nutné.
Hotovou kaši přendáme do misky a dozdobíme ovocem.