neděle 7. srpna 2016

Čokoládové nanuky s tvarohem


Není nad to si někdy udělat domácí nanuky. Existuje jich mnoho druhů, ale tento je jeden z našich oblíbených. Zejména pokud máte rádi čokoládový termix, tak vám tento nanuk bude velice chutnat. 



Suroviny: 


100 g čokolády - já používám hořkou Master Martini, ale není to nutné
100 ml mléka
1/2 vaničky polotučného tvarohu
2 lžíce zakysané smetany

Postup: 


Do rendlíku dáme mléko a čokoládu v něm na mírném plameni rozpustíme. Jakmile je všechny čokoláda rozpuštěná, přendáme rendlík z plotny a za občasného míchání necháme čokoládové mléko vychladnout. Do vysoké nádoby dáme tvaroh, kysanou smetanu a zalijeme vlažným čokoládovým mlékem. Ponorným mixérem směs rozmixujeme do hladka. Pokud se nám směs zdá málo sladká, můžeme přidat trošku třtinového cukru, není to ovšem nutné. Tekutinu přendáme do forem na nanuky a necháme v mrazáku zatuhnout. Před konzumací vyndáme nanuky z forem tak, že formy nahřejeme chvilku pod tekoucí teplou vodou.