pátek 13. května 2016

Borůvkové lívance


Lívance jsou naše oblíbená nedělní snídaně a já moc ráda zkouším nové druhy. Tyto jsou velmi chutné a několik nám jich i zbude na odpolední svačinku. Jsou dobré i jen tak studené a bez javorového sirupu. 


Suroviny: 


300 g hladké mouky
3 lžičky kypřícího prášku do pečiva
110 g cukru krupice
2 vejce
560 ml mléka
115 g mražených borůvek
javorový sirup k podávání
olej na smažení

Postup: 


V jedné misce smícháme sypké suroviny, ve druhé tekuté. Vše pak spojíme dohromady a pořádně promícháme metličkou, nakonec přidáme zmražené borůvky, promícháme a ihned smažíme.  Na nepřilnavé pánvi rozehřejeme lžičku oleje a rozetřeme ji silikonovou mašlovačkou. Naběračkou dáváme těsto po částech na pánev, tak aby jsme vytvářeli co nejkulatější tvar lívanců. Z každé strany pečeme do zlatova a podáváme ihned, přelité javorovým sirupem.






Zdroj: magazín Albert v kuchyni - ročník nevím, měla jsem doma vytržený pouze jeden list z časopisu