Domácí termix




Možná není domácí vždy lepší, ale věřím, že v tomto případě to platí. Domácí termix je velice chutný, rychlý, levný a i zdravější než ten kupovaný. A rozhodně je fajn mít termix, který obsahuje to, podle čeho je pojmenovaný - ať už je to čokoláda, banán nebo vanilka. A nemusíte se držet jen těchto tří surovin, určitě můžete zkusit třeba malinový a pro dospělé i kávový.... 





Čokoládový termix


Suroviny: 


500 ml mléka
1 sáček čokoládového pudinku
cukr podle chuti
500 g jemného tvarohu ve vaničce
1 lžíce granka (případně kakaa, ale to doporučují spíše pro dospělé, děti ocení spíše verzi s grankem)
hořká čokoláda/granko na ozdobení

Postup:


Z mléka, pudinku a cukru uvaříme hladký pudink. Ten ještě teplý přelijeme do mísy a vyšleháme s tvarohem a grankem dohladka klasickými šlehacími metlami. Tuto směs poté přendáme do mističek, necháme vychladnout a před podáváním dozdobíme hoblinkami hořké čokolády.






Banánový termix


Suroviny: 


500 ml mléka
1 sáček banánového pudinku
cukr podle chuti
500 g jemného tvarohu ve vaničce
2 banány
1 lžička citronové šťávy
cukrářské zdobení

Postup: 


Z mléka, pudinku a cukru uvaříme hladký pudink. Banány oloupeme, rozmačkáme vidličkou a promícháme s citronovou šťávou, aby nezhnědly.Uvařený pudink vyšleháme s tvarohem. Vařečkou přidáme i rozmačkané banány a případně podle chuti ještě dosladíme. Přendáme do mističek a dáme chladit. Před podáváním dozdobíme a nebojte se být kreativní zejména pokud servírujete dětem, čím barevnější tím lepší.



Vanilkový termix


Suroviny: 


500 ml mléka
1 sáček vanilkového pudinku
cukr podle chuti
250 g jemného tvarohu ve vaničce (do vanilkové verze dávám méně tvarohu, aby byl termix jemnější. - kyselá chuť tvarohu se vanilkou nedá snadno překrýt)
1 vanilkový lusk

Postup:


Vanilkový lusk podélně rozřízneme a vydlabeme dřeň. Do mléka vložíme vydlabaný lusk i dřeň, přidáme cukr a uvaříme vanilkový pudink. Než pudink zhoustne vyndáme vanilkový lusk. Do teplého pudinku zašleháme tvaroh. Hotový termix necháme zatuhnout a před podáváním vhodně dozdobíme.




Inspirace: magazín Albert 10/2015