Šumavská bramboračka






Suroviny: 


1 l zeleninového vývaru (vody)
30 g sádla (pokud nemáte doma, tak stačí máslo)
3 větší brambory
čtvrt bulvy celeru
2 petržele
3 mrkve (poměr zeleniny si můžete podle chuti upravit)
1 menší cibule
1-2 stroužky česneku
velká hrst lesních hub (čerstvých, případně sušené namočené den dopředu)
1-2 lžíce hladké mouky
majoránka
drcený kmín
sůl, pepř

Postup: 


Na sádle nebo másle osmahneme do sklovata cibulku a zasypeme moukou. Počkáme než zezlátne a zalijeme vývarem. Pro chuť polévky stačí klidně i voda - kořenová zeleniny ji dostatečně ochutí. Kořenovou zeleninu, brambory i houby očistíme a nakrájíme, zeleninu a brambory na kostky, houby na širší plátky. Vše vložíme do polévky, ochutíme solí a kmínem a vaříme do měkka. Ke konci vaříme přidáme rozmačkaný česnek a necháme chvilku projít varem - kdo chce super zdravou verzi polévky, tak už nevaří. Na závěr přidáme v dlani promnutou majoránku a pepř. Podáváme s domácím chlebem, nebo přímo v domácím chlebu.  





Zdroj: http://www.labuznik.cz/

Moje oblíbená podzimní polévka. Není nic lepšího než si v sobotu ráno zajít na houby a pak si jako odměnu uvařit tuto polévku. Nádherné vám provoní domov a připomene krásy podzimu i v zimě, kdy si jí můžete uvařit ze sušených hub.