Dýňová dvoubarevná bábovka





Suroviny: 


500 g nastrouhané dýně (já strouhám polovinu na jemno, polovinu na hrubo, ale podle receptu by mělo být vše nahrubo, jedná se o jednu celou menší dýni)
400 g polohrubé mouky
200 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
2 vejce
1 sklenička oleje (cca 200 ml)
1 prášek do pečiva
3 lžíce kakaa
máslo a mouka na vymazání a vysypání formy

Postup: 


Všechny suroviny kromě kakaa smícháme v míse dohromady. Chvíli vařečkou promícháváme, aby se spojily do tekuté hmoty. Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme moukou. Do formy nalijeme cca 2/3 hmoty. Zbytek obarvíme kakaem a přidáme na těsto. Vařečkou na několika místech do bábovky píchneme, aby se tmavé těsto dostalo hlouběji. Bábovku pečeme v troubě vyhřáté na 180° C cca hodinu. Hotovou bábovku poznáme podle toho, že když do ní píchneme špejlí, tak vytáhneme špejli suchou. Ihned po upečení ji vyklepneme a necháme vychladnout. Bábovka zůstane díky dýni nádherně vláčná a má krásnou žlutou barvičku.









Zdroj: kamarádka Monika

Tento recept pro měl byl vloni, když jsem se s ním seznámila velikým překvapením. Že by se z dýni dalo upéct něco sladkého? No zkusila jsem to a musím říct, že je to neskutečná dobrota, která ani nedá zas tak moc práce.