středa 28. května 2014

"Rybičková" pomazánka s lučinou




Suroviny: 



1 konzerva tuňáka v rostlinném oleji (nebo ve vlastní šťávě + kapka olivového oleje)
1 lučina bez příchutě
1 menší cibule (použila jsem jarní cibulku)
1 lžička plnotučné hořčice - nemusí být
sůl


Postup:


Tuňáka slijeme, cibuli nakrájíme na jemno. Všechny suroviny vložíme do misky a důkladně promícháme. Ideální je použít tyčový mixer, který tuňáka krásně rozmělní. Servírujeme namazané ne chlebu, bagetě apod. Samozřejmě můžeme dozdobit podle chuti. Já ovšem takto výrazné pomazánky nechávám ráda na chlebu samotné, aby vynikla jejich chuť.




Zdroj: časopis Máma a já

Rozhodla jsem se vložit i pár jednoduchých a obyčejných receptů. Pro spoustu lidí asi budou zcela zbytečné. Sama si ovšem pamatuji na svoje kuchařské začátky, kdy jsme uměla akorát tak namazat chleba máslem. A právě pro takové lidi, budu některé recepty vkládat, ať si každý na mém blogu najde to svoje....